Το πιο παραδοσιακό γλυκό του μαγαζιού μας. Φτιαγμένο με τη συνταγή της γιαγιάς μας. Ένα γλυκό με πενήντα χειροποίητα φύλλα φτιαγμένα από βρασμένο γλυκάνισο πορτοκάλι και λάδι. Ανάμεσα τους ξερή Αγιασώτικη μυτζήθρα με ζάχαρη και 15 γλυκά μυρωδικά. Πιπερόριζα, κακουλές, κανέλα, γαρύφαλλο και πολλά άλλα. Χρειάζεται τουλάχιστον 3 ώρες για να γίνει και 6-8 ώρες να ψηθει. από τα πιο αξιόλογα διατροφικά επιτεύγματα της Αγιάσου. Καταναλώνονταν ως πρωινό μεσημεριανό βραδινό επειδή είναι φοβερά θρεπτική και ταυτόχρονα διατηρείται φρέσκια πάρα πολύ καιρό.
Η καταγωγή της συνταγής αυτής μπορεί να αναζητηθεί στη Μικρά Ασία. Η αφού απλώσουμε το ανοιγμένο φύλλο, προσθέτουμε πάνω του ένα μείγμα ξερής μυζήθρας τριμμένης,ζάχαρης και δεκατριών μυρωδικών-όπως πιπερόριζα, κανέλα, γαρύφαλο. Χρειάζεται τουλάχιστον τρεις ώρες προετοιμασίας και πέντε με οχτώ ώρες ψησίματος. Στο παρελθόν καταναλωνόταν στην περίοδο μετά τα Χριστούγεννα και ιδίως κατά το μάζεμα της ελιάς εξαιτίας της υψηλής θερμιδικής αξίας της και της δυνατότητας να διατηρηθεί για μεγάλα διαστήματα χωρίς ψύξη.