Προφίλ

Προφίλ

ο φούρνος μας

H επιχείρηση Σουσαμλή Μαρία Ο.Ε.

Ο πατέρας μας, ο Μιχάλης Σουσαμλής, είχε εκπαιδευτεί από παιδί σε διάφορους φούρνους στη Μυτιλήνη. Όταν έβρισκε χρόνο γύριζε με το ποδήλατο και πουλούσε σιμίτια. Μαθήτευσε και στην Αγιάσο, σε όλους τους φούρνους. Τη βασική εκπαίδευσή του την έλαβε από έναν Μικρασιάτη, τον Γιαννάκο, που τον έπεισε ότι αξίζει να γίνει φούρναρης. Εκείνος τον δίδαξε τη μικρασιάτικη τέχνη και κυρίως τα εφτάζυμα ζυμάρια που φτιάχνονται σε ιδανικές συνθήκες αποστείρωσης και καθαριότητας χωρίς χημική μαγιά, αλλά από μαγιά που ακόμα φτιάχνεται χειροποίητα από ρεβίθια. Διορατικός όπως ήταν ο πατέρας μας, τα έκανε παξιμάδια κι έτσι άρχισε η άνοδος. Έπειτα αγόρασε την άδεια και τον τούρκικο φούρνο του Γιαννάκου.

Ο Στρατής, ο μεγάλος αδερφός, άρχισε να αυξάνει τα είδη των παξιμαδιών. Κύριο μέλημά του ήταν να χρησιμοποιεί αλεύρι σιταρένιο, ρεβίθια και γλυκάνισο από το Λισβόρι. Αρχίσαμε να παράγουμε μεγάλες ποσότητες, να επεκτείνουμε τα εργαστήρια και να πληθαίνουν τα μαγαζιά. Ταυτόχρονα αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε με τα γλυκά και ιδίως με τα παραδοσιακά γλυκά της Αγιάσου. Μπορούμε να καυχηθούμε πλέον για τη βασιλόπιτα, τις μπακλαβούδες, τα γεμάτα και όλα τα κλασικά γλυκά. Ένα από τα καλύτερα προϊόντα μας είναι το σιταρένιο ψωμί, απλό ψωμί με τη μυστική συνταγή του Γιαννάκου.Αφού επεκτείναμε τα εργαστήριά μας, πήραμε HACCP, τυποποιήσαμε τα προϊόντα μας και τα διακινούμε σε όλο το νησί. Σήμερα, έχουμε τρία πρατήρια και ετοιμάζουμε νέα εργαστήρια. Απασχολούμε 10 μόνιμους εργάτες και 5-6 εποχιακούς.