Τα επτάζυμα παξιμάδια της Αγιάσου γίνονται με μυστική συνταγή που προέρχεται απο τη Μικρά Ασία και η οποία περιλαμβάνει μαγιά από ρεβύθια που χρειάζεται τουλάχιστον δύο μέρες για να ζυμωθεί.Το στάρι που χρησιμοποιείται είναι ντόπιο, από τη Μεγάλη Λίμνη και το Λισβόρι, περιοχές με παράδοση στην παραγωγή υψηλής ποιότητας καρπών.Τα παξιμάδια μπορούν να διατηρηθούν σε χάρτινες συσκευασίες ή πακέτα για τουλάχιστον έξι μήνες. Είναι ιδανικά για όσους επιζητούν ένα πιο υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής.